Dešimt.

Dešimt faktų:

  1. 2009 metų sausio 6 dieną, Trijų Karalių šventės dieną, buvo parašytas pirmasis “Minervos blog’o“ įrašas. Pirmojo įrašo tema – kvepalų koncentracijos. Šis įrašas tapo labiausiai plagijuojamu tinklaraščio įrašu.
  2. “Minervos blog’as“ – pirmasis parfumerijai skirtas tinklaraštis Lietuvoje. Jis buvo pradėtas rašyti kur kas anksčiau nei parfumerija apskritai tapo populiaria tema ir apie ją ėmė rašyti visi. Iš viso yra paskelbti 506 tinklaraščio įrašai.
  3. Kvepalų spintos dydis per dešimtmetį ženkliai išaugo, tačiau kur kas mažiau nei buvo galima prognozuoti tinklaraščio rašymo pradžioje. Laiku priimtas sprendimas kolekcionuoti ne kvepalus, bet žinias, buvo visiškai teisingas. Visi kvepalai, kuriuos turėjau 2009 metais, ir šiandien yra nepriekaištingos būklės.
  4. Per “Minervos blog’o“ dešimtmetį buvo duoti daugiau nei 10 interviu apie parfumeriją įvairiems leidiniams. Vieno interviu autorė šiuo metu yra mano mylima viršininkė.
  5. “Minervos blog’as“ netikėtai pavertė jo autorę pusiau rašytoja, pusiau žurnaliste: jau penkerius metus rašau apie parfumeriją “Verslo žinių“ priedui “De Luxe“, daugiau nei metus turiu savo skiltį “Įkvėpimai“ žurnale “Laimė“ (prieš tai buvo rašoma žurnalui “L’Officiel“).
  6. “Paversk savo hobį darbu ir tau nebereikės dirbti“ – mano istorija, realybe tapusi nuo tada, kai gavau pirmąjį honorarą ir pasirašiau ilgalaikes sutartis. Kita medalio pusė – pavertus hobį darbu, bent iš dalies netenki hobio. Šiandien parfumerija yra mano tyrimų sritis bei darbas, o savo hobiu įvardinčiau ne parfumeriją, bet 1950-tųjų – 1975-tųjų metų stiklą.
  7.  Didžiausias “Minervos blog’o“ pasiekimas – edukacinė veikla. “Nacionalinė moksleivių akademija“, edukaciniai projektai bibliotekose ir įvairūs kiti parfumeriniai renginiai, tinklaraščio įrašai bei straipsniai žurnaluose su neslepiama edukacijos doze – tai, kas man suteikė didžiulį dalinimosi žiniomis džiaugsmą.
  8. “Minervos blog’as“ 2018 metų gruodį tapo pirmuoju Lietuvoje, kuriame kasdien buvo skelbiamos 24 parfumerinės vaizdo istorijos Advento kalendoriaus formate. Išankstiniame Advento kalendoriaus plane paskutiniu įrašu buvo ketinama paskelbti apie “Minervos blog’o“ egzistavimo pabaigą. Didžiulis kalendoriaus istorijų žiūrovų palaikymas ir jų rašomi laiškai planus pakeitė – tai buvo netikėta.
  9. Pati juokingiausia istorija iš “būti Minerva“ serijos – kai prieš keletą metų Vilniuje taksi automobilio vairuotojas atpažino mane kaip jo žmonos žurnalo heroję (straipsnį jis vėliau prisipažino skaitęs dėl gražios mano nuotraukos) ir garsiai manęs paklausė, ar visada turiu su savimi kvepalų, tuo iš manęs atimdamas kalbos dovaną. “Pasigirsiu žmonai, kad jos žurnalo žmogų vežiau“ – dievaži, tai buvo pati rimčiausia mano žvaigždžių valanda.
  10. Jeigu ne akys, kurios nori skaityti apie kvepalus, ir ausys, kurios nori išgirsti kvepiančias istorijas, viso to dešimtmečio nebūtų buvę. Ačiū Jums už tokį neįtikėtiną dešimtmetį! Tobulasis smetoniškas Žaliakalnio tortas “Medutis“ iš pabrėžtinai senamadiškos nuotraukos su Guerlain “Mon Guerlain“ (nes juk nuo “Guerlain“ viskas ir prasidėjo) buteliuku, ant kurio išgraviruota “Minerva“, šiandien yra mano dėkingumo ir didelės šventės simbolis.

Ačiū dar kartą!

Rimantė

p.s. Šiandien apie ateities planus nieko nerašysiu – pamatysite patys.

Parašykite komentarą

Filed under Bendroji

Parašykite komentarą