Saldi erotika už 1,5 kavos puodelio. Jovan “Musk Oil“

Nieko naujo po parfumerijos saule: tarp filosofinių ir egzistencinių aromatų galiausiai vis tiek daugiausiai dėmesio sulaukia tie, kurie gundymu dvelkia. Kitaip sakant, civilizacija yra civilizacija, bet žmogus yra parfumerinis gyvūnas – ir tas prigimties prasiveržimas pro geras manieras yra pasiutusiai žavu.

Matydama begalinį erotiškos parfumerijos su milžiniškais šleifais ir, pageidautina, kuo pigesnės poreikį nusprendžiau į dienos šviesą ištraukti vieną primirštą seksualų grynuolį, šiandien internetinėse parduotuvėse kainuojantį kaip 1,5 puodelio kavos išsinešimui. Jovan “Musk Oil“ – daugeliui vizualiai atpažįstama oranžinė dėžutė iš pigios parfumerijos lentynų, o ištisoms europiečių ir amerikiečių kartoms – pašėlusios jaunystės prisiminimas.

muskoil

1972 metais išleisti “Musk Oil“ (tuomet vadinti tiesiog “Musk“) tobulai įsiliejo į seksualinės revoliucijos laikmečio, kai vyrai kvėpinosi pačiulio, o moterys – muskuso aromatais, kontekstą. Saldus sintetinis muskusas, kurį vėlesnės kartos pavadins feromoniniu, žaviame derinyje su pačiuliu, kanangomis, vanile ir kakavos sviestu, tapo kultiniu. Prie kulto neabejotinai prisidėjo 1981 metų reklaminė kampanija su “The Rolling Stones“, už 3 milijonus JAV dolerių sutikusių “Jovan“ vardą užrašyti ant koncertų JAV turo bilietų (o jų buvo 2 milijonai), minėti “Jovan“ interviu metu ir kitaip reklamuoti pagrindinį turo rėmėją. Tokia reklama 1981 metais tiesiog negalėjo nesuveikti – juolab, kad svaiginantis “Musk“ aromatas kuo puikiausiai pildė jį bandančių jaunuolių lūkesčius.

jovanantbilieto

Bilieto nuotrauka rasta interneto aukcione

2020 metais Jovan “Musk Oil“ tualetinis vanduo euforijos jau nesukelia – kibirais, cisternomis ir vandenynais, jeigu apie kiekius kalbant, jau matėme ir uostėme visokius seksualius ir neseksualius kvapus, o siautulingas jaunystės audras jau išaugome. Tačiau kaip šiltas, maloniai saldus, patogus, jaukus, labai, na, labai ilgai išliekantis, jokių filosofinių gelmių nevirpinantis aromatas su beprotišku šleifu ir beveik 50 metų siekiančiu populiarumu, priminsiu, kainuojantis kaip 1,5 kavos išsinešimui puodelio (26 ml man kainavo mažiau nei 4 Eur) – tikrai nepriekaištingas. Smagiai sluoksniuojasi su sausos medienos ar gaiviais citrusiniais kvapais, jeigu “Musk Oil“ naudojamas paranojiškai mažas kiekis.

Verdiktas: privaloma pauostyti parfumerinės edukacijos tikslais. Beveik dvi kartos žmonių išgirdę žodį “muskusas“ prieš akis mato oranžinės spalvos kvepalų dėžutę ir mintyse užuodžia Jovan “Musk Oil“ aromatą, vaiduokliškai atpažįstamą ne vienuose XXI amžiaus populiariuose kvepaluose. Apie erotinę dalį palieku nuspręsti patiems.

p.s. Žinote, kiek originaliųjų Jovan “Musk Oil“ buteliukų išeina už standartinę vienos klastotės kainą? – maždaug 20.

Komentarų: 1

Filed under Bendroji

1 responses to “Saldi erotika už 1,5 kavos puodelio. Jovan “Musk Oil“

  1. Jolanta

    Šiandien suabejojau – pirkti ar nepirkti. Pirksiu. Patinka man tas muskusas ir visos kitos animalistinės “smarvės“ nors tu ką.

Parašykite komentarą