Shiseido “Ginza“: granatai, keičiantys žaidimo taisykles

Pradžioje buvo šaltas rožinis atspalvis, formų aptakumas ir durklo formos juodos spalvos potėpiai, patraukę mano dėmesį žinutėse apie parfumerijos naujienas. Tokio išskirtinio dizaino ir “kalbančios“ spalvos senokai nebuvau mačiusi – juolab, kai paaiškėjo, kad tai yra “Shiseido“ naujiena, o “Shiseido“ nuo juodojo “Zen“ laikų man visada įdomu.

Shiseido “Ginza“ – 2021 metais pasirodęs aromatas, pavadintas rajono, kuriame prasidėjo “Shiseido“ istorija, vardu. Verta pastebėti, kad 1975 metais “Shiseido“ jau buvo pristatę kvepalus, pavadintus “Ginza“ – mandarinais, ananasais, gėlėmis ir mediena dvelkiančius. Tai, kad kvapų namai naudoja praeities legendos vardą visiškai naujam kūriniui – įprasta šių dienų praktika net ir tiems patiems “Shiseido“ su “Zen“ transformacija iš 7-tojo dešimtmečio odekolono-juodulio į savitą moderniąją versiją, visai neprimenančią protėvio. Galiausiai, tai yra puikus vardas – tokį puikų skambesį verta išsaugoti.

Aromato akorduose – granatai, švelnieji piruliai, gėlių puokštė iš jazminų, orchidėjų, magnolijų ir frezijų, japoninis kiparisas, santalmedis ir pačiulis. Jeigu išskaidyti dominuojančiais akordais – gaivios gėlės, kreminė medienos tekstūra ir granatai. Būtent granatai “Ginza“ išskiria iš kitų giminingų laikmečio kvapų su gaiviomis gėlėmis-kremine mediena: akimirksniu atpažįstamas karčiai-rūgščiai-salstelėjęs granatų akordas ir japoninis kiparisas gražiai sugroja kartu, sukurdami kosmopolitinės Japonijos iliuziją – rodos, pažįstamą bet kurio Vakarų didmiesčio dangoraižių šešėliuose, bet vis tiek savitą.

Ant mano odos Shiseido “Ginza“ dvelkia granatais ir mediena su kažkur fone pasivaidenančiomis gėlėmis. Esu tikra, patiktų ne vienam šiuolaikinės parfumerijos mylėtojui, ieškančiam modernaus kvapo moteriai be taip dažnai pasirodančio kūniškos erotikos braižo. Santūrus kosmopolitizmas ir granatai – “Ginza“ jie puikūs. Intelektualiai, moderniai, šiek tiek griežtai ir be galo patraukliai dizaino prasme. Man patiko: ant odos, kaip ir priklauso, kur kas gražiau nei ant bloterio. Kvepalai moderniai karjeristei – geriausia šio žodžio prasme.

Parašykite komentarą

Filed under Bendroji

Parašykite komentarą