Vietos, kur valgomas maistas: kavinės, į kurias sugrįžtama

Nutolstant nuo temų apie kvepalus, tačiau nepaliekant gyvenimo džiaugsmo temos, nusprendžiau paskelbti temą apie širdžiai ir skrandžiui mielas vietas, kuriose yra valgomas maistas, juolab, kad tema apie vietas, kur geriama kava, pasižymėjo puikių patarimų ir rekomendacijų gausa. O  prisiminus tai, kad kovas yra paskelbtas gero aptarnavimo mėnesiu, ši tema prašyte prašėsi būti paskelbiama :)

Tai, kas yra šventa teisybė – skaniausias maistas yra gaminamas ir valgomas namuose. Besąlygiškai ir nediskutuotinai. Tačiau begalinis smalsumas kvapams ir skoniui, didelis užimtumas ir mano nemeilė maisto gaminimui nulėmė tai, kad daugelį metų yra išbandomos pačios įvairiausios viešojo maitinimo įstaigos džiaugsmo skrandžiui ir sielai beieškant. Kaip rodo praktika, geras maistas, gera aplinka ir geras aptarnavimas  yra pirmas vaistas sezoninę depresiją gydant, tik kuo toliau, tuo labiau “stringa”  arba maisto, arba gero aptarnavimo faktorius…

Vietų, į kurias mielai sugrįžtama vėl ir vėl, Kaune nėra labai daug. Pastaruoju metu pasiilgę naminio maisto, o tiksliau – patiekalų iš bulvių, keliaujame į “Čili kaimą”, esantį PC Mega. Nesu didelė kaimiškos aplinkos kavinių gerbėja, tačiau šis konkretus “Čili kaimas” tapo tikru atradimu tiek maisto, tiek aptarnavimo prasme. Kainos – kaip ir visur, tačiau jie turi nuostabiai naminį patiekalą – kepintas bulves: už  7 Lt gauni nemažą lėkštę aliejuje kepintų bulvių su šoninės gabaliukais ir stikline kefyro – fantastinis sovietinės vaikystės prisiminimas, kurio pavalgyti vis sugrįžtame ir sugrįžtame :D Visi kiti bulvių patiekalai taip pat puikūs – ne naminiai, žinoma, tačiau arti namų. O dar ir aptarnavimas, kuriuo žavimės kiekvieną kartą ten lankantis – nežinau, kaip vadovai “dresiruoja” padavėjus, tačiau jie dirba puikiai. Net ir prekybos centro aplinka neatbaido nuo poreikio ten sugrįžti, o dar kol visus ryklius suskaičiuoji iki “Čili kaimo” eidamas… :)

Mėgstamiausia vieta kinietiško maisto valgymui – Kauno Senamiestyje esanti kavinė “Pas Ali”. Neišvaizdi aplinka, tačiau fantastiškai skanus maistas, nedidelės kainos ir didelės porcijos. “Pas Ali” važiuojame iš anksto vietas užsirezervavę, nes paprastai ten laisvų vietų nelabai rasi, o ypač – dienos pietų metu. Už tokį skanų maistą ir dirbtines vynuoges ant lubų bei nuolat skambančią tą pačią muziką galima atleisti.

Įvairiomis progomis keliaujame į “Prie svarstyklių”. Šalia Pažaislio miško esantis restoranas, kurį geriausiai žinome iš baikerių švenčių, turi puikią virtuvę: tiek kinietiški, tiek europietiški patiekalai yra verti nuodėmės. Kainos ir kokybės santykis tikrai geras, aplinkai priekaištų turėčiau, tačiau už lango matomos pušys bei švarios baltos staltiesės daug ką kompensuoja. O ir gimtųjų vietų bei mintinai žinomų miško takų artimumas prie pozityvaus vertinimo prisideda.

Mano naujausias atradimas – šalia Autobusų stoties esantis restoranas “In Tilsit”. Nuostabus maistas ir aptarnavimas! Nepaisant pilno restorano dėl puikaus aptarnavimo jautiesi ypatingai svarbiu, o maistas skanus ir estetiškai patiekiamas. Šiaip neaikčioju dėl meno lėkštėje – ne kartą  teko ragauti neskanaus, tačiau itin meniškai pateikto šedevro, tačiau “In Tilsit” patiekaluose jų pateikimas neužgožia puikios maisto kokybės. Man labai patiko – tikrai sugrįšiu dar (ne) kartą. Pagrindinis trūkumas – mokamas automobilių stovėjimas.

Yra visa eilė kavinių ir restoranų, į kuriuos keliauju kažkokio konkretaus patiekalo valgyti – apie tai bus atskira tema artimiausiu metu, o apie nuvylusias ar pakraupinusias viešojo maitinimo įstaigas (ypač – aptarnavimo prasme) galima ištisas paklodes parašyti.

Ar turite savo mėgstamą vietą, į kurią norisi sugrįžti pavalgyti? Jeigu taip, tai kur ta vieta ir kodėl būtent ją renkatės?

p.s. Paradoksalu, tačiau viešojo maitinimo įstaigų maistu esu apsinuodijusi lygiai tris kartus. Visus tris kartus – Parlamento valgykloje bei restorane… :)

About these ads

37 Komentaras

Filed under Bendroji

37 responses to “Vietos, kur valgomas maistas: kavinės, į kurias sugrįžtama

  1. Dubby

    Puiki tema, Minerva! Apie tai galeciau ilgai dalintis ispudziais, nes megstu nuolat isbandyti naujas vietas, ar sugrizti i patikusias:)
    Deja, galiu daugiau rasyti apie Vilniu, kuriame pastaraisiais metais gyvenu, bet tikiuosi bus skaitytoju kam tai aktualu.
    Man asmeniskai labai patinka senasis gerasis Saint Germain, kol kas puikiai reprezentuojantis prancuziska virtuve. Tiesa, kainos gana dideles, tad lankytis tenka ten tik ypatingomis progomis. Laisva, neipareigojanti aplinka, skanus maistas, sviezios austres. Na, teko karta pataikyti ant ne pacio geriausio aptarnavimo, bet turbut visur taip nutinka:)
    Skaniausiu midiju galima paragauti belgiskame restorane Rene. aptarnavimas ten priesingai nei Saint Germain, isskirtinis. O ir aplinkos sprendimai idomus – stalai nukloti popierinemis staltiesemis, kurios atrodo neiprastai, bet jokiu budu ne pigiai. Ant kiekvieno stalo yra padetas piestuku rinkinys, kuriuo gali naudotis piesdamas ant “staltieses”. Labai pravercia kol lauki patiekalu ar ka nors intensyviai diskutuodamas nori pailiustruoti:)
    Pigesne alternatyva prancuziskai virtuvei yra ir Les Amis, Saviciaus gatveje. Ten gamina skania ir nebrangia svogunu sriuba bei vistienos kepeneliu pasteta. Tiesa, si kavine man truputi uzistovejusi atrodo, noretusi kokiu pokyciu, bet pirma karta lankantis, gal ir nezuklius.
    Uzupyje isikurusioje “Uzupio klasikoje” gamina skaniausia prancuziska zuviene ir mano megstamiausias Cezario salotas, nors aplinka gal ir turi per daug SIObeiTO.
    Netoliese isikurusioje “Uzupio picerijoje” maistas gal ir nera isskirtinis, bet skanus. labai maloni aplinka, dideli langai pro kuriuos ziema, gerdama karsta vyna stebedavau krintancias snaiges. Labai jauki silta atmosfera, geras aptarnavimas.
    Vilniaus gatveje nesenai atsidare Wok to Work kurie gamina thai maista issinesimui. Labai gera ideja, skanus maistas ir ideali alternatyva netoliese esanciam macdonaldui:P
    Tiesa, antradieniais ir treciadieniais, vakarais baras Woo siulo labai nebrangiai ir skaniai paragauti tailandieciu virtuves. Antradieniais ten buna vyno ir rytietisku tapu vakarelis, o treciadieniais visokiausi ryziu makaronai, suktinukai ir t.t. ir kainos tada tikrai nesikandzioja.
    O geriausias zuvies restoranas Lietuvoje yra Ventes rage ant mariu kranto – “Sturmu svyturys”. Ideali virtuve – gali pats matyti kaip lietuviskoje krosnyje kepa tavo issirinkta zuvis. Jautiesi tarsi butum namie, nes visas gamybos procesas vyksta cia pat – pirkios centre, o ne pasleptas nuo lankytoju akiu tolimam sales kampe. o jei karstuoju metu laiku ten apsilankysite, tai laukdami svieziausios zuvies, galesite stebeti kaip mariu bangos skalauja kranta, klausytis zuvedru ir matyti tolumoje Nidos kopas.. Aptarnavimas ten idealus. pavyzdziui, seimininkei atnesus zuviene, buvome paprasyti sugalvoti nora, kuri ji pazadejo isburti. Kai mintyse greitosiomis sugalvojome, ji pradejo burti su musu zuviene maisydama ja su ka tik is krosnies istraukta apdegusia saka. Tai nuteike mus ypatingai gerai bei suteike zuvienei dumu kvapo. Nors kainos ten nemazos, bet uz toki isskirtinuma gali sau leisti karta metuose toki malonuma…:)

  2. Minerva

    Dubby, puikus komentaras! Jau noriu į midijų restoraną su staltiesėmis, ant kurių galima piešti :D O “Šturmų švyturys” yra senas mano planas – dar negirdėjau abejingų atsiliepimų apie vizitą ten, taigi, rudeniop planuoju vizitą norus pildančios žuvienės valgymui :)

  3. JVana

    Tikrai patarciau apsilankyti Bistro 18 Vilniuje. Maistas buvo tikrai skaniai paruostas ir sviezias. Aptarnavimas puikus ir vyno pasirinkimas platus :-)
    Sako restorane “Penktadienis” Vilniuje kepa skaniausia surio pyraga. Surio pyragas buvo labai skanus, bet aptarnavimas man sukelia ne kokius prisiminimus. Uzsisakem 2 surio pyragus. Atnese viena, kol laukem kito kava atsalo. Teko kelis kartus priminti, kad laukiam. O zmoniu kavineje tasyk buvo.. tik du: as ir mano vyras :-D
    Dar man Vilniuje labai patinka Zemaiciu smukle Vokieciu gatveje. Niam niam prisiminus cepelinus ar bulves su grybais. Visuomet Vilniuje nors syki einu prisikirsti lietuvisko maisto tame restorane.
    “La Provence” maistas buvo tik gerai. Nebuvo itin ypatingas uz tokias kainas. Taip, atmosfera grazi. Bet man patinka, kai maisto kokybe ir jo paruosimas atitinka kaina. Tasyk mokejom uz “image” :-), o ne valgi ant stalo.

  4. Minerva

    JVana, Bistro 18 jau pasižymėjau idėjų knygelėje – dėkui :)

  5. Šilingė

    Sušių mėgėjams bent jau aš rekomenduoju “Tokyo” Vienuolio gatvėje ;) Nepaisant to, kad šis restoranas priklauso Čilijos grupei, kurią gerbiu neypatingai. Ir dar viena vieta, kur sugrįžtam – Senoji kibininė Trakuose ir KibinDrive kelyje Vilnius – Kaunas palei Rykantus. Apie aptarnavimą kibinynuose nekalbėsiu, bet jų gaminiai vis dar verti dėmesio…

  6. Minerva

    Už “Senąją kibininę” Trakuose neabejotinai geresnis variantas yra Trakuose esanti “Kiubetė” – aptarnavimas, maisto kokybė ir kainos – be priekaištų. Dažnokai ten lankomės – kiubetės yra puikus įkvėpimo šaltinis :) O “Kibindrive” dar nebandėme – kažkaip pralekiame pro šalį sostinės link ir neužsukame…

  7. Šilingė

    Renkamės būtent drive variantą, neišlipant iš mašinos. Na, tuos keletą kilometrų iki namų net atvėsti nesuspėja. Bet kodėl aš apie juos kalbu – tada seniai man, kaimo vaikui iš kito Lietuvos galo, Trakai tapo ne tik pilies, bet ir kibinų miestu, nostalgijų nostalgija ;)

  8. Minerva

    Šilinge, tai galima tamstai pasimatymus KibinDrive skirti? – jeigu netoli :)

  9. Dubby

    O su sushi man Vilniuje vis tik geriausias Myako, nors ir Europos prekybos centre isikures, kas ne itin tinka, kai norisi ramesnes, jaukesnes vietos. Kiek Vilniuje bandziau sushi, vistiek grizdavau i Myako. Supratau, kad tai del ju ypatingo ryziu paruosimo budo- jie turi toki salsvai rugstoka skoni, yra ne tokie preski ir israiskingesni nei kitur. na bet cia skonio reikalas:)

  10. Rimaz

    Dėl geriausių sushi pritarčiau – “Myako” nepralenkiamas :) O ir įrengtas jis taip, kad pačios Europos atmosferos viduje nesijaučia.
    Norinčioms paskanauti nelietuviško maisto – “Barselona”, kur tikrai skanios “paeljos” su jūros gėrybėmis ir puiki sangria :) Deja, reikia pasakyti, kad su metais porcijos kažkaip vis traukėsi, o aptarnavimas prastėjo…
    “Meksika” Algirdo galvėje – mėgstantiems aštrų maistą (nors yra ir ne aštrių patiekalų) :) Buritos, chili troškinys – labai labai geri ;) O kartą su kompanija buvome aptarnaujami paties šeimininko (taip spėjome) – sunkiai rastumėt kur Vilniuje geresnį ir tuo pačiu ne itin pretenzingą elgesį su klientais. Ši restoraną tikrai rekomenduoju ;)

  11. Šilingė

    Minerva, man Tvirtovė arčiau – tik du kilometrai per mišką mašina ir perbėgti skersai autostradą ;) kas kartais būna praktikuojama. Arba tokia mažutė šašlykinė Samanėlė mano pusėj – gal teko kada sustoti? Prieš 7-8 metus ten šašlykai buvo neįtikėtini ir porcijos nerealaus dydžio, bet kadangi netoli gyvenam, tai nuo to laiko ir nesilankėm.

  12. JVana

    Nekalbekime apie saslykus :) Man seiles tysta zemiau keliu pagalvojus apie juos :)

  13. Šilingė

    O šašlykai geriausi Šilingės namų terasoje :D

  14. Dubby

    Teisingai – Barcelona puikus variantas! o del aptarnavimo nieko blogo pasakyti negaleciau. Netgi priesingai. Bet cia turbut toks dalykas su aptarnavimu kada uztaikai, kada nelabai.. Aciu uz Meksikos rekomendacijas . Pabandysiu!

  15. JVana

    Silinge, tuoj i svecius prasysiuos :D

  16. Minerva

    Šilinge, čia ta Samanėlė, kur žalia žalia kavinukė link Stirnių važiuojant, esanti praktiškai miške?

  17. Šilingė

    Minerva, tiksliai taip

  18. Šilingė

    Realiai artimiausias viešojo maitinimo taškas man yra Stirnių malūnas…

  19. Minerva

    Stirnių malūno nežinau, o va žaliojoje Samanėlėje teko lankytis – jie turi staliukus ant kavinės stogo ir vasarą ten labai gerai :)

  20. Šilingė

    Stirnių malūne Kaukazo virtuvė, jie gi Lietuvos grilio čempionatuose prizus skindavo, bet kainos pas juos, sako, iš tų, kur prieinamos, pasižiūrimos ir paliekamos neliestos… Vasarą yra staliukai ant plausto – ežere, aplinka labai prižiūrima, bet su Belmontu bent kol kas nelyginama… Savaitgalių vakarais ramiai galim kieme tūsintis pagal gyvą muziką – visą vasarą nuolatiniai vestuvių banketai, bet kadangi už miškiuko, tai gyventi netrukdo

  21. Smauglius

    Aš dar visai rekomenduoju Vilniaus Senamiestyje vengriškų patiekalų restoraną Czarda (gal kokią raidę ir praleidau) – labai graži aplinka, maistas liux, aptarnavimas normalus, man buvo milžiniškas atradimas vengriškas vynas. Jo yra ir pilstomo naminio, ir puikaus rūšinio buteliuose.

    • Minerva

      Dėkui, Smaugliau! Vengrų virtuvę itin mažai žinau, taigi, bus tikrai įdomu Czardoje apsilankyti (berods ir Trakuose Czarda yra?)

  22. Smauglius

    Oi, Minerva, Czarda Vilniuje ir Trakuose – kaip diena ir naktis. Tikrai siūlau apsilankyt būtent Vilniuje (bent jau pirmą kartą). Meniu kitas, maisto kokybė kita, o vynų pasirinkimas nepalyginamas.

  23. Minerva

    Smaugliau, dėkui už perspėjimą! – niekaip nebūčiau pagalvojusi apie tokius skirtumus :)

  24. vėja tėja

    O TAIP! Žuvies restoranas Ventės rage yra pati geriausia vieta, kur esam buvę. Tikrai. Tiek maistas, tiek aplinka, tiek aptarnavimas, tiek požiūris. Kainos, aišku, nemažos.

    Vilniuj iš kinų visada šokam į Honkongą Vingrių gatvėj, ten yra mūsų dievinama aštri jūros gėrybių sriuba, kokios niekur kitur nėra. Visa kita – kaip kada :)

  25. Dubby

    Dar prisiminiau pora puikiu vietu, priklausanciu tiems patiems savininkams – Le Bobo ir Blusyne (www.blusyne.lt) toks jaukus “bardakelis” pas juos ir labai labai skanus maistas.
    O blusyneje linksmina ten gyvenantis nerealus suniukas, vardu Blusa:)

  26. leonel

    Dar įsiterpsiu apie kinietišką maistą. Nepaprastai skanus (man matyt netgi skaniausias Vilniuje) yra restorane “Pekino antis” :) Tiesa, kainos nemažos, bet ir porcijos tikrai didelės. Rekomenduoju!:)
    Visiškai sutinku su tuom, kas buvo pasakyta apie “Senąją Kibininę” ir “Žaliąją samanėlę” – nostalgiją keliančios vietos, ir, žinoma, kas be ko apie Šilingės skaniuosius šašlykus :D

  27. Baraka

    Paantrinu dėl ,,Pekino anties”- ten eiti niekada neatsisakau, o ,, Blusynė” turi nuostabią šeimininkę , tas šuniukas blusiukas jos ir yra.

  28. Baraka

    Kad nelabai žinau , kur kinų ambasada, bet restoranas tai Algirdo gatvėj netoli Basanavičiaus gatvės, gal koks antras ar trečias pastatas.

  29. Agotukas

    Jei važiuojame į Vilnių, o tas būna dažniausiai paprastom dienom po darbo, būtinai užsukam į picą Jazz jautienos pipirinio kepsnio. Man, kaip prisiekusiai mėsiaėdei, skanesnio dalyko būti negali :) Jo, aišku, galima ir Kaune gauti, bet kažkaip jau tradicija tapo…
    Kalba eina tik apie Vilnių, Kauną ir kas tarp jų :D Druskininkuose pavalgyti galima “kaip mamą” Sicilijoje. O ir kainos po didmiesčių knaipių akį džiugina :)
    Bet vis tiek skaniausiai namie… :p Pas mane… :p

  30. leonel

    “Pekino antis”, kaip jau Baraka minėjo, bazuojasi Algirdo g. 2 (netoli cerkvė, ten išsukant iš J. Basanavičiaus gatvės, iš kitos pusės netoli Mindaugo Maxima). Toj pačioj Algirdo gatvėj yra jų tinklo dar vienas restoranas – “Pekinas”, bet “Pekino antis” man vistiek gerokai labiau patinka, nors maistas tas pats.

  31. waleru

    kai nežinom ką čia dar išbandžius ir kur dar nuėjus, visada traukiam į Zoe’s grill barą, labai neįpareigojanti aplinka, malonus aptarnavimas ir greitai paruošiamas labai skanus maistas už normalią kainą. Mėgstame ir ankščiau išvardytas vietas: Saint Germain (tik beveik niekada nėra laisvų vietų), Bistro 18 (skaniausias steikas Vilniuje), Rene, Esse (kai norisi midijų) taip pat mėgstame itališką virtuvę “Pas Antonio”, japonišką “Myako” ir “Osakoje”, kinišką “Hong-Konge”, lietuvišką “Žemaičiuose”. O susitikti su draugais geriausia vieta – vyninė “Tapo D’oro”.

  32. Pingback: Stebuklingos žuvienės namai – “Šturmų švyturys”. Aš ten dar grįšiu. « Minervos Blog’as

  33. Kacas

    O dar Kaune yra “Bokštas”. Buvau. Valgiau. Prisimenu iki šiol: nepriekaištingas aptarnavimas, nepriekaištinga aplinka, tikros baltos staltiesės ir superinis maistas nerealiomis porcijomis. Jos nedidelės. Bet ir nemažos. Jos yra kaip tik tiek, kiek reikia pavalgyti. Skonis bent jau tada, kai valgiau, buvo pasakiškas. Ir dar: sužavėjo, kad didžioji dalis padavėjų – tie tikrieji padavėjai. Solidūs, su gyvenimiška patirtimi, ne “piemenys” (vidurkis buvo ~40 m., nors buvo ir vyresnių). Tiesiog puiku.
    Tai buvo toks pats lygis, kaip ir Taravos Anikėje Klaipėdoje. Iki apsilankymo Bokšte Taravos Anikei lygių nebuvo.

    • Minerva

      Mums turbūt blogas mėnulis švietė, kai Taravos Anikėje lankėmės – nepatiko nei maistas, nei aptarnavimas. Bet kada nors suteiksime antrą galimybę Anikei mus sužavėti – žinai, tos moterys, kartais visą žavesį ne iš pirmo karto atskleidžia :)

      • Kacas

        Įtariu, man pasisekė. Aptarnavo ryškiai turintis patirties padavėjas – mano bendravardis. Taip preciziškai, taip tiksliai, kad net neturėjau ką pridurti ar prikišti. Todėl tą vakarą jis buvo apdovanotas itin gausiais arbatpinigiais.
        Taravos Anikėj lankiausi lygiai du kartus: pernai ir prieš 10 metų. Abu kartus buvo nerealu :)

Parašykite komentarą

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s